L’activitat

2014_IMEB_Cartell_A3_teatreEl Pregó dels Infants a les Festes de Santa Eulàlia és una activitat educativa adreçada a l’alumnat de 3r, 4rt i 5è de primària que té com a objectiu que els infants coneguin les institucions polítiques i de participació ciutadana de la ciutat de Barcelona i que s’iniciïn en els processos participatius basats en la corresponsabilitat i la ciutadania activa.

Enguany, tot coincidint amb l’Any Internacional de la Família, es proposa l’elaboració col·laborativa del pregó d’inici de les festes de Santa Eulàlia, entorn la relació de les famílies amb la ciutat, on es plasmin els somnis dels infants sobre el model de ciutat i família que volen construir entre tots i totes.

La seva finalitat és el reconeixements dels infants com a ciutadans i ciutadanes de ple dret, que també tenen uns deures associats. Així se’ls anima a analitzar la institució familiar, com a espai generador de vincles, respecte, confiança, cooperació, diàleg i aprenentatge de participació democràtica. Se’ls convida a reflexionar i a plantejar què necessiten els infants i les famílies a la ciutat i quins compromisos estan disposats a assumit per aconseguir-ho. Els infants prenen la paraula i participen en la inauguració de les festes d’hivern de la ciutat (festes de Santa Eulàlia).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s